Uređaji za pročišćavanje
otpadnih voda


LARIX PLUS d.o.o.
OIB: 11726361485
Varaždinska ulica, 2. odvojak br. 4
42000 Jalkovec - Varaždin

Na začetno stran Na početnu stranicu Izštampaj stranicu

Prirodno pročišćavanje otpadnih voda – Bacti+


Smjesa prirodnih bioloških enzimskih bakterija za pročišćavanje otpadnih voda – Bacti+


Zašto koristiti Bacti+?

Bacti+

 

Kod čišćenja i održavanja domaćinstva i drugih prostora gdje borave ljudi koriste se razne kemikalije i dezinfekcijska sredstva koje uništavaju korisne bakterije a one su bitne za prirodnu razgradnju i pročišćavanje otpadnih voda. Također, visoke ili niske temperature kao i nepravilno ili neredovito korištenje uređaja za obradu otpadnih voda utječe na učinkovitost bakterija u procesu razgradnje otpada.

 

Posljedice čega je stvaranje naslaga, slabo ili otežano pročišćavanje, javljaju se neugodni mirisi kao i česti kvarovi na uređajima. Dodavanjem našeg koncentrata prirodnih mikroorganizama Bacti+ ponovo se uspostavlja dobar odnos radnih / dobrih bakterija i enzima čime se umanjuje negativni efekt dezinfekcijskih sredstava, kao i utjecaj temperature i nepravilnog korištenja uređaja.

 


Prednosti korištenja naše smjese enzimskih bakterija Bacti+


 • Značajno povećanje učinkovitosti pročišćavanja otpadnih voda
 • Otklanjaju se neprijatni mirisi u otpadnim vodama
 • Produžava se vrijeme između dva pražnjenja septičke jame čime se štedi novac za odvoz mulja
 • Kanalizacijske instalacije održavaju se čistim i prohodnim
 • Kod pokretanja novog ili nakon pražnjenja postojećeg uređaja za obradu otpadnih voda znatno se ubrzava početak maksimalne učinkovitosti razgradnje mulja
 • Sprječava se stvaranje lošeg omjera dobrih i manje učinkovitih ili "loših" bakterija u mulju
 • Postižu se vrlo široke mogućnosti učinkovite obrade komunalnih otpadnih voda u stambenim (domaćinstva, kuće za odmor i sl.) i u poslovnim objektima (restorani, hoteli, industrija…)Naša smjesa bakterija Bacti+ savršeno je sredstvo za efikasno i trajno:


 • Uklanjanje neprijatnih mirisa i taloga na svim površinama
 • Ubrzanu razgradnju neobrađenog mulja na dnu septičke jame ili uređaja za pročišćavanje
 • Povećava se učinkovitost i produžuje se životni vijek uređaja za obradu otpadnih voda
 • Sprječava se stvaranje naslaga i začepljenje odvodnih kanala, sifona i sl
 • Sprječava se nakupljanje fekalija i uklanjaju se neprijatni mirisi u vanjskim i suhim toaletima

 


Princip djelovanja smjese enzimskih bakterija Bacti+

 

U prirodi se sve tvari bez obzira da li su životinjskog i biljnog porijekla uz pomoć enzima i bakterija razgrađuju i prerađuju u hranu za biljke. Naša smjesa bakterija Bacti+ koristi isti ovaj bio – enzimski princip razgradnje životinjskog, biljnog i čak dijela kemijskog otpada. Unutar sat vremena od doziranja u otpadne vode, naša smjesa korisnih bakterija Bacti+ počinje razgrađivati organske dijelove otpadnih voda, jer to je njihova prirodna hrana. One se hrane organskim otpadom i razmnožavaju po cijelom uređaju za obradu otpadnih voda i na taj način one ga potpuno očiste.

 

Dobre i loše bakterije koje su prisutne u uređaju za obradu otpadnih voda takmiče se za izvor hrane. Pošto da su naše bakterije aktivnije i nadmoćnije, loše bakterije su uskraćene za izvor hrane i ostaju u manjini. Nakon što naše bakterije otpadne vode potpuno razgrade i pročiste, na izlazu iz uređaja one su potpuno prozirne i bez mirisa.

 

Dovoljno je jednom mjesečno u uređaj za pročišćavanje otpadnih voda dodati našu smjesu bakterija Bacti+ čime se sprječava nagomilavanje novog (nerazgrađenog) organskog otpada i održava se populacija zdravih bakterija!

 

Primjenom naše smjese enzimskih bakterija Bacti+ otpadne vode na izlazu iz uređaja za pročišćavanje dobivaju kvalitetu otpadnih voda II klase i mogu se ispuštati u prirodu ili u vodotoke.

 

Naša smjesa enzimskih bakterija Bacti+ potpuno je sigurna za ljude, instalacije, opremu i okoliš jer one pretvaraju dijelove otpadnih voda u ugljični dioksid te se kao potpuno bezopasna smjesa mogu ispuštati iz uređaja za obradu otpadnih voda.

 

 

 
Naši stručnjaci će pripremiti stručnu ponudu konkretno za vaš primjer!


Čistilne naprave - video

© Larix d.o.o. Sva prava pridržana. Kolačići i posebnosti. Izrada web stranica Oblikovanje.com