Uređaji za pročišćavanje
otpadnih voda


LARIX PLUS d.o.o.
OIB: 11726361485
Varaždinska ulica, 2. odvojak br. 4
42000 Jalkovec - Varaždin

Na začetno stran Na početnu stranicu Izštampaj stranicu

Zašto nije svejedno kako pročišćavamo otpadne vode?


Nema više nekontroliranog ispuštanja otpadnih voda u prirodu!

Ugradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda rješavate problem pročišćavanja otpadnih voda, izbjegavate često pražnjenje septičke jame i ispunjavate sve strože zakonske propise. Individualno zbrinjavanje otpadnih voda na Vašoj parceli u odnosu na javnu kanalizaciju nudi Vam mnoge prednosti:
  • U današnje vrijeme ugradnja malog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda može biti više puta jeftinije od troška priključivanja na centralnu kanalizaciju, što se posebno očituje u ruralnim područjima (brdovita ili slabo nastanjena područja).
  • Godišnji troškovi korištenja naših uređaja iznose oko 450-600 Kn po korisniku, dok su u nekim sredinama toliki ili viši mjesečni troškovi korištenja centralne kanalizacije.
  • Preporučamo nabavku uređaja za pročišćavanje otpadnih voda po cijeni koja ne znači samo uštedu kod kupnje od par stotina kuna, već da osigurava uštedu na dugi rok i da pouzdano djeluje bez kasnijih nepotrebnih troškova.
Neka je Vaša odluka promišljena i mudra, izbjegnite nepotrebne probleme i troškove zbog krive odluke!

Čistilne naprave delovanje
Ako se odlučite za REWATEC-ov uređaj za pročišćavanje otpadnih voda sa patentiranim SKA sistemom gdje se iz pročišćenog blata/mulja dobiva kompost. Potpuno se oslobađate troškova vađenja, transporta do ovlaštene komunalne tvrtke i zbrinjavanja mulja, a kompost možete koristiti na Vašem vrtu.

 

Važne novosti!!!

Prema najnovijim i sve strožim EU propisima sve postojeće septičke jame moraju biti vodo-nepropusne, tako u Njemačkoj mnogi vlasnici klasičnih septičkih jama već doživljavaju neprijatna iznenađenja. Procjenjuje se da je tamo do sada ugrađeno preko 1,7 milijuna uređaja za pročišćavanje različitih vrsta i kvaliteta, ali zbog nepridržavanja osnovnih zahtjeva EU normi, svaki drugi uređaj treba u vrlo kratkom vremenu sanirati ili potpuno zamijeniti. Više o tome možete pročitati slijedećem prijevodu članka iz njemačkog časopisa DER WELT

Mali uređaj za pročišćavanje ugrađujemo samo jednom u životu...

Zato treba obratiti pozornost na neke bitne stvari, poput dugogodišnje garancije na rezervoar!

Mnogi kupci obraćaju pozornost na cijenu umjesto da se pitaju "Gdje mogu za svoj novac dobiti najbolji omjer cijene i kvalitete?", ponekad su razlike u sitnicama a koje mogu biti presudne.

Naši rezervoari imaju tvorničku garanciju od 10, 25 pa sve do 35 godina, dok je kod mnogih drugih proizvođača taj rok puno kraći, zato jer su njihovi rezervoari sastavljeni iz više dijelova te spajani sa brtvama, klinovima i vijcima ili lijepljeni i vareni, ta mjesta mogu biti "slaba točka" gdje će početi propuštati, što nije prihvatljivo. Naši rezervoari izrađeni su iz jednog komada po rotacijskom postupku bez spojeva i šavova. Zahvaljujući njegovim debelim stjenkama vrlo su čvrsti, stabilni i postojani dugi niz godina. Ovisno o obliku korpusa i debljini stjenke rezervoara mogu se ugrađivati u podzemne vode ili povozne površine (ceste, parkirališta). Naša garancija na električne komponente iznosi 3 godine.
Nakon prodaje mi i dalje brinemo o našim uređajima te osiguravamo redovito održavanje i servisiranje kao i rezervne dijelove.
 
REWATEC pročistači Vam nude:
25 godina garancije,
najbolju robustnost i trajnu zaštitu od lomova i nastanka pukotina
mogućnost povoznosti s osobnim vozilom ili kamionom,
mogućnost potpune ugradnje u podzemne vode (MONOfluido),

3 godine garancije na FLUIDO i SOLIDO

Samo u slučaju održavanja od strane ovlaštenog servisa za REWATEC pročistače:
osigurani rezervni dijelovi,
stručno servisiranje i održavanje.
 

Dobro je znati...

 

Koje uvjete za gradnju trebam ispunjavati?

Ako želite nadograditi postojeću septičku jamu ili gradite novi objekt i u uvjetima za gradnju predviđen je mali uređaj za pročišćavanje otpadnih voda – onda ne trebate posebnu građevinsku dozvolu. Samo treba osigurati primjerenu odvodnju pročišćenih voda priključivanjem na odvodni kanal ili na upojni bunar (koje također imamo u ponudi).

Neznam kako zbrinuti otpadne vode?

Naši stručnjaci će Vas rado posjetiti, besplatno savjetovati i dati neobvezujuću ponudu kako i na koji način optimalno pročistiti Vaše otpadne vode.

Dali mogu sam smanjiti troškove ugradnje?

Naravno da možete, na način da sami obavite jednostavne građevinske radove poput iskopa i zatrpavanja građevinske jame, polaganja i spajanja dovodne i odvodne cijevi. Naravno u svim tim postupcima mi ćemo Vam pomagati sa savjetima.

Što se ne smije ispuštati u u ređaj za pročišćavanje?

  Kišnica, više od 5 %.
  Podzemne vode.
  Rastopljeni snijeg, led.
  Kiseline (pH ispod 6,5) ili lužine (pH iznad 8,5).
  Veće koncentracije soli.
  Gnojnica.
  Jaki otrovi, umjetna gnojiva.
  Ulja i masti (mineralna ili jestiva ulja, masti!).
  Razrjeđivači (benzin, razrjeđivači za boje, …).
  Jake ili otpadne boje.
  Radioaktivni materijali (npr. iz zdravstvenih ustanova).
  Materijali koji uzrokuju jaki smrad.
   Plutajući komadići ili teži nerazgradivi dijelovi (otpaci hrane, kukuruz, salata, krumpir, ljuske, …).
  Vlažni rupčići, nerazgradivi papir.
•  Kondomi i ženski ulošci.
•  Tekstil.
  Vruća voda iznad 35 °C.
  Voda iz bazena i jazucci-ja.
  Snopovi kose.

Gore navedeno treba uzeti u obzir zato, jer komunalna služba prije zbrinjavanja mulja isti testira i ako kvaliteta odgovara ona ga preuzima i odvozi na odlagališta gdje se isušuje i pretvara u kompost.

Neka Vaša odluka bude mudra i dobro promišljena! Izbjegnite probleme zbog krivog izbora!

 
Preporučujemo Vam kupovinu pročistača iz cjenovnog razreda, koji ne znači samo uštedu nekoliko stotina eura kod kupovine, nego koji Vam donosi još veću uštedu na dugi rok, te bezbrižno djelovanje bez kasnijih nepotrebnih troškova popravaka!
 

 

 
Naši stručnjaci će pripremiti stručnu ponudu konkretno za vaš primjer!


Čistilne naprave - video

© Larix d.o.o. Sva prava pridržana. Kolačići i posebnosti. Izrada web stranica Oblikovanje.com